Genel

WordPress Elementor, WP Bakery Nedir ve Nasıl Kullanılır?

WordPress Elementor, WP Bakery Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Birçok web sitesi sahibi WordPress’i tercih ediyor, çünkü WordPress kullanımı çok daha kolay ve size çeşitli özelleştirme seçenekleri sunan bir araçtır. Web sitenizi düzenlemek için sadece birkaç fare tıklaması kullanılması yeterli olur. WordPress ise, Elementor ve WPBakery gibi sayfa oluşturucular (page builder) sayesinde çok daha popüler ve kullanımı çok daha kolay hale geldi. Bu yüzden bu yazıda sizin için Elementor ile WPBakery’yi karşılaştıracağız.

WordPress web sitenizde değişiklik yapmak her zaman kolay değildi. Geçmişte, siteyi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirmek için bilgi ve becerilere ihtiyacınız vardı. Ancak artık WordPress sitelerini özelleştirmek için kullanılabilecek çok sayıda WordPress widget’ı ve aracı var. Sayfa oluşturucular piyasaya çıktığından beri yeni özelleştirme taktikleri de ortaya çıkmış bulunmakta.

WordPress hala dünyadaki en popüler içerik yönetim sistemidir (CMS). Beaver Builder, Brizy, Oxygen, Thrive Architect, Elementor ve WPBakery gibi sayfa oluşturucular WordPress’e yeni bir anlam kazandırdı.

Mevcut birçok sayfa oluşturucu nedeniyle, hangisinin sizin için en iyi seçim olacağını bilmek kafa karıştırıcı olabilir. Ancak bu karşılaştırmayla en iyi sonuca ulaşabilirsiniz.

WordPress Elemantor Nedir?

WordPress Elementor, WP Bakery Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Elementor, çeşitli özellikleri ve basitliği nedeniyle popülaritesini arttırmıştır. Elementor PRO sürümü, dakikalar içinde yüksek kaliteli, profesyonel web siteleri oluşturmak ve tasarlamak için kullanılabilir.
Eklentinin, düzenlemeleri gerçek zamanlı olarak görebileceğiniz bir canlı modu vardır. Elementor size, sitenizdeki sayfalarda yaptığınız tüm değişikliklerin geçmişini, benzersiz öğeleri ve geniş bir hazır şablon kitaplığı sağlar.

Elementor’un ücretsiz ve ücretli bir sürümü var. Ücretli sürüm, Elementor ücretsiz sürümünden daha fazla widget ve işleve sahiptir. Elementor’un ücretli sürümünde Facebook widget’larını, sosyal simgeleri, resim döngülerini, menü bağlantılarını, yıldız derecelendirmelerini, harekete geçirme düğmelerini ve daha birçok işlevi bulabilirsiniz.

Eklenti, çoğu WordPress temasıyla tamamen uyumludur. Bu yüzden WordPress web sitesi içeriğini benzersiz tasarımlarınızla birleştirmenin iyi bir yoludur.
Elementor ile birlikte gelen öğeler sizin için yeterli değilse, Jet Plugins, Plus Addons for Elementor, Elementor için Stratum widget’ları gibi çok sayıda üçüncü taraf Elementor eklentisi de vardır.

Artıları:

Arayüzün anlaşılması çok kolaydır.
Elementor etkileyici bir blok ve şablon kitaplığına sahiptir.
Canlı mod, değişiklikleri yaptığınız sırada görmenizi sağlar.
Ücretsiz sürüm birçok yararlı özelliklerle doludur.
Olası bir kilitlenmeye neden olabilecek herhangi bir kısa kod yoktur.
Çok sayıda özellik, seçenek ve mevcut ayar.

Eksileri:

Beyaz etiket seçeneği yoktur.
Başlık özelleştirme seçenekleri biraz sınırlıdır.

WP Bakery Sayfa Oluşturucu Nedir?

WordPress Elementor, WP Bakery Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Eskiden Visual Composer olarak bilinen, WPBakery ilk WordPress sayfa oluşturucularından biridir.
Visual Composer’ın ticari markası artık tamamen farklı ve ayrı bir eklenti olan Visual Composer Website Builder için kullanılmaktadır. Orijinal WPBakery sayfa oluşturucu, CodeCanyon’da satılmaktadır.

WPBakery Sayfa Oluşturucu eklentisi, benzersiz sayfalar tasarlamak için kullanılabilecek içerik bloklarına sahiptir. Bazı sayfa oluşturucular bu bloklara widget, diğerleri ise modüller olarak atıfta bulunur.

WPBakery, blocklarına içerik öğeleri derler. Her içerik bloğu, sayfaların herhangi bir yerine sürüklenip bırakılabilir. Resim döngüleri. metin blokları, çizelgeler, sosyal medya düğmeleri, çizelgeler ve video oynatıcılar, mevcut 40’tan fazla WPBakery içerik öğesinden sadece bazılarıdır. Sayfalarınızı WordPress yönetici alanını kullanarak arka uçta ve canlı site düzenleyicisi aracılığıyla ön uçta tasarlamak için sayfa oluşturucuyu kullanabilirsiniz. WPBakery ile gelen içerik blokları sizin için yeterli değilse, Composium, Ultimate WPBakery eklentileri gibi birçok WPBakery eklentisi de bulabilirsiniz.

Artıları:

Çok sayıda şablon mevcut.
Birden çok özelleştirme seçeneği, bunu birçok kişi için tercih edilen bir eklenti haline getirir.
Üçüncü taraf uzantıları yüklemeden bile kullanılabilen çok sayıda öğe vardır.

Eksileri:

Bazen çok fazla özelleştirme seçeneğiniz varmış gibi görünebilir ve bu size çok fazla gelebilir.
Eklentiyi devre dışı bırakırsanız veya kullanmayı bırakırsanız, başa çıkmanız gereken bir dizi kısa kodla karşılaşacaksınızdır.
WPBakery’nin ücretsiz bir sürümü yoktur.
En hızlı sayfa oluşturucusu değildir.

Elementor ve WPBakery Page Builder Nasıl Kullanılır?

Öncelikle her eklentinin diğerinden çok farklı bir piyasa konumu vardır. Elementor sahnede nispeten yenidir. Ücretsiz sürümüyle birlikte oldukça tercih edilir bir hale gelmiştir.
WP Bakery Page Builder, ilk sayfa oluşturuculardan biri olduğu için birkaç yıldır piyasadadır. Bu nedenle birçok temaya zaten entegre edilmiştir. Özellikle ThemeForest’te bulunan temalara.

1) Kullanıcı arayüzü

Çoğu site sahibi, sayfa oluşturucusunu kullanmaya çok zaman harcayacaktır. Seçtiğiniz sayfa oluşturucu, anlaşılması kolay ve kullanmaktan zevk aldığınız bir arayüze sahip olmalıdır.
Elementor’un düzenleyicisini açtığınızda, tüm öğelerin ekranınızın sol tarafında görünen kenar çubuğunda düzgün bir şekilde düzenlendiğini fark edeceksiniz. Bir öğeyi kullanmak için, kullanmak istediğiniz öğeyi sürükleyip ön izleme paneline bırakmanız yeterlidir.

WPBakery’de öğeler bulmak istiyorsanız, öğe tablosuna erişmeden önce görünen artı simgesine tıklamanız gerekir. Satır içi düzenleme işlevi, bu iki aracın birbirinden farklı olduğu başka bir özelliktir. Elementor’da, satır içi düzenleme özelliğini etkinleştirerek öğeleri düzenleyebilirsiniz. Bu, tüm değişiklikleri hızlı bir şekilde kolayca yapmanızı sağlar. WPBakery’de, tüm düzenlemeler bir açılır pencerede yapılacaktır.

2) Mevcut Öğeler

Elementor ve WPBakery, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok öğeye sahiptir. Elementor’un Pro sürümü, web sitelerini tasarlamak için kullanılabilecek 50’den fazla öğeye sahiptir. Aralarından seçim yapabileceğiniz öğelerin sayısını artırmak için Elementor eklentilerinden de yararlanabilirsiniz.

WPBakery, 50’den fazla temel öğeye erişim sağlar. WPBakery Page Builder’ın eklenti topluluğunda kullanılacak 200’den fazla ek öğe vardır. Bu, Elementor’un eklenti topluluğunun sağladığından çok daha fazlasıdır. Siteniz için benzersiz öğeler oluşturmak için belirli bir eklenti bile kullanabilirsiniz.

3) Stil Seçenekleri

Elementor’un stil seçimleri Stil ve Gelişmiş sekmeleri olarak ayrılmıştır:
Stil – Burada hizalama, renk ve diğer temel ayarları düzenleyebilirsiniz.
Gelişmiş – Animasyonlar, kenarlıklar, kenar boşlukları, dolgu, duyarlı tasarım ve z-endeksi ayarları ayarlanabilir. İsterseniz özel CSS’yi belirli öğelere de entegre edebilirsiniz.

WPBakery Page Builder’ın stil seçimleri daha karmaşıktır. Düzenlediğiniz öğelere arka planlar, kenarlıklar, kenar boşlukları ve dolgu eklenebilir. Bir sütun veya satırı düzenlemeye karar verdiğinizde ek stil seçenekleri kullanılabilir hale gelir.
Bazı sekmeler, tüm bölümleri veya yalnızca bu bölümlerdeki belirli öğeleri düzenlemenize olanak tanır. Önceden tasarlanmış şablonlar uygun gördüğünüz şekilde etkinleştirilebilir, değiştirilebilir ve yüklenebilir. WPBakery’deki stil seçimleri, değiştirilen içeriğin türüne bağlı olacaktır. Temel öğeleri düzenlemek için çok fazla seçenek yoktur. Gerçekten yapabileceğiniz tek şey arka planı, sınırları ve kenar boşluklarını / dolguyu ayarlamaktır.

4) Şablonlar

Her iki eklentinin de çok çeşitli hazır şablonları vardır. WPBakery’de 85’in üzerinde şablon vardır ve Elementor’da aralarından seçim yapabileceğiniz 120’den fazla farklı şablon vardır. Bu page builder ile benzersiz bir çok site yapabilirsiniz.

5) Tema Oluşturucu

Elementor’un en son güncellemeleri artık bir Tema Oluşturucu içeriyor. Bu işlev, sitenizin başlıklarını ve altlıklarını özelleştirmenize olanak tanır. Bunları sıfırdan oluşturabilir veya önceden hazırlanmış şablonları kullanabilirsiniz. Daha sonra bu üstbilgileri ve altbilgileri sitenizin tamamına veya yalnızca sitenizin belirli bölümlerine atayabilirsiniz. Elementor’daki sayfa oluşturucu arayüzü, özelleştirilmiş başlık bölümlerinizi oluşturabileceğiniz yerdir. Seçtiğiniz temadan bağımsız olarak, başlıklarınızın nasıl görüneceği üzerinde tam kontrole sahip olacaksınız. Site logoları, özel başlıklar ve diğer benzersiz içerikler için menüler bu aynı arayüzden oluşturulabilir.

WPBakery bir tema düzenleyici özelliğine sahip değildir. Bu işlevi etkinleştirmek için, Visual Composer Website Builder “kardeş” eklentisini kurmanız ve etkinleştirmeniz gerekir.

6) Benzersiz özellikler

Akla gelen bu türden ilk özellik Embed Anywhere özelliğidir. Önceden kaydettiğiniz herhangi bir şablonu gömmek için size bir kısa kod kullanmanıza olanak tanır. Elementor tasarımlarını altbilginize, kenar çubuğunuza veya sitenizin kısa kodlara izin verilen diğer bölümlerine yerleştirebilirsiniz.

Global Widget, başka bir kullanışlı işlevdir. Sitenizin farklı alanlarında aynı anda kullanılabilmesi için belirli bir tasarımı yalnızca bir kez kaydetmeniz gerekir. Bu tasarımda yapılan herhangi bir değişiklik, genel pencere öğesini kullandığınız her yerde güncellenecektir.

Elementor Pro ayrıca benzersiz bir açılır pencere oluşturucuya sahiptir. Yapmanız gereken tek şey, girişler, tam ekran görüntüler, merhaba çubukları ve diğer açılır pencereleri tasarlamak için Elementor sayfa oluşturucu arayüzünü kullanmaktır. Bu açılır pencereler ve bunlara eşlik eden varyantlar, site ziyaretçilerinizi web sitenizde bir haber bültenine abone olmak, duyuruları veya reklamları görmek gibi belirli eylemleri gerçekleştirmeye teşvik etmek için kullanılabilir. Elementor, sitenizi bakım moduna geçirmek için özel olarak oluşturulmuş bir Elementor sayfası kullanmanıza izin veren hoş bir özelliğe de sahiptir.

WPBakery Sayfa Oluşturucu, rollere göre WPBakery Sayfa Oluşturucu kullanıcı arayüzünün farklı bölümlerine erişimi kontrol etmenizi sağlayan bir Rol Yöneticisi işlevine sahiptir. Divi’nin erişim izinleri kadar kapsamlı olmasa da, Elementor’un oldukça temel kullanıcı izinlerinden çok daha ileri bir adımdır.

7) Eklentiyi Devre Dışı Bıraktığınızda Ne Olur?

Elementor’u devre dışı bırakırsanız stilinizi kaybedersiniz, ancak içeriğiniz yine “normal” olarak görünecektir.

WPBakery Builder, Divi Builder gibi kaotik bir yoldan gitme eğilimindedir.
WPBakery’yi devre dışı bıraktığınızda, başa çıkmanız gereken çok sayıda can sıkıcı kısa kod olacaktır. Eğer WPBakery’i devre dışı bırakırsanız kırık kısa kodlarla ve stil kaybıyla başa çıkmak zorunda kalacaksınız, her ikisi de son derece sinir bozucu olabilir.

Gördüğünüz gibi Elementor’un da WPBakery’nin de kendine has avantajları ve dezavantajları vardır. Web sitenize en uygun page builder seçin ve sayfanızı iyileştirmeye başlayın!

WordPress iyidir, güzeldir ve kullanılmasını tavsiye ettiğimiz bir CMS’dir. Sizde kullanabilirsiniz: Web Yazılım ve Web Tasarım